11. maj, 2017

Surhönan

Efter att i några veckor varit envis och plockat bort alla ägg under en av faverollhönorna så gav jag till slut upp. Många tycker att det är ett beteende som man ska vara rädd om och sen så tycker jag synd om hönan som så gärna vill få kycklingar. Så i går la jag fyra ägg under henne. I dag fanns där fem ägg. Jag hade märkt upp de jag la dit i går så det var lätt att veta vilket som skulle bort. Så, om hönan får som hon vill så har vi fyra kycklingar den 31 maj.

8. apr, 2017

Äntligen!

Det var lyckliga höns som släpptes ut i det fria igen. Nu är förbudet upphävt (30 mars 2017) och det är okej att låta hönsen vara ute i det fria. Jag har 22 hönor och två tuppar. Tupparna kommer bra överens men verkar ha sina favoriter bland hönorna. Snövit är en av dem och hon börjar bli sliten på ryggen nu.

22. jan, 2017

Hörredu din lilla sprätt!

Hörredu din lilla sprätt! Du där utanför hönssgården! Nu får du väl ändå släppa ut oss. Vi längtar efter att vältra oss i jorden, smaska i oss maskar och grönt gräs. Så, PLEASE! Släpp ut oss nu! 🤪

Hur förklarar man för en höna att fågelinfluensan härjar? Trots sin längtan ut så ger de oss gott om ägg nu. Idag slog de nytt rekord. FEMTON stycken har jag plockat in idag. 🙂

 

6. jan, 2017

Min CL-tupp

Jag har två tuppar och en av dem är en renrasig Creme Legbar. Han står underst i rang och verkar finna sig i det. Tuppen har ännu inte fått något namn men jag funderar på ett namn som är lite "punkigt" för han är rätt tuff med sin tofs på huvudet. Kanske får han heta Sid? Kom gärna med förslag!

Den här tuppen är lite rolig på morgonen då luckan dras upp. Han springer runt och jagar ut alla hönor som inte självmant tänker gå ut ur hönshuset. Som tur är har en del hönor en egen vilja och svarar emot. De protesterar genom att hacka mot tuppen som genast blir rädd och backar. Han är som alla andra tuffingar. Ett tufft skal på utsidan men ganska vek på insidan. 😋

5. jan, 2017

Invigning av julklapp

Jag fick så många bra julklappar förra året, (får man väl skriva för det var ju 2016 då) 🙂.
Min sambo bland andra hade verkligen ansträngt sig och lyckats pricka in just sådant som jag blir glad av att få.

Idag invigde jag mina arbetskläder som jag fick. Ett par arbetsbyxor med massor med fickor på och en fleecetröja av den varma sorten. Jag kände direkt att dessa kläder kommer att bli välanvända. De kom väl till pass idag när jag har var ute och fyllde på foder och nytt rent vatten hos hönsen. Säckarna är mycket tunga och jag behöver nog styrketräna för att orka. 🤭Det var med nöd och näppe jag fick in havrepåsen i hönshuset. Vattentanken rymmer tio liter och väger en del när den är påfylld. Hönsfodret är på 20 kg/säck så dem hanterar jag.

Passade på att plocka in äggen och blev glatt överraskad (ja, jag vet att jag tjatar mycket om ägg, men jag blir så glad). Det var ELVA ägg redan före klockan tre på em. Hurra!