28. feb, 2015

Faverolletuppen Gunnar

Gunnar har vuxit så mycket att han behöver få ett större boende. Dags att byta bostad. Ska städa upp i hönshuset och bygga en vrå av kompostgaller till Gunnar och Henrietta i dag.

27. jan, 2015

Kläckning

Två av de sex äggen var befruktade. Först kläcktes Gunnar och sedan kom Henrietta. Fast det visst vi inte då. Vi var rädda för att vi skulle få två tuppar men hoppades förstås på två hönor.

5. jan, 2015

Äggkläckningsmaskin

Vad gör man när alla hönsen blivit tagna av räven och det finns sex ägg kvar från hönorna? Jo, man åker och köper en äggkläckningsmaskin och hoppas på att äggen är befruktade.

26. dec, 2014

Filmklipp från hönsgården

Baltazar med sina tre Faverolledamer. Tre dagar senare fanns bara Baltazar i livet. Han hade fightats rejält med räven. Inte en stjärtfjäder fanns kvar.

6. jul, 2014

Första ägget!!!!!

Vi fick vänta länge på första ägget från våra två Brahma damer. De var två år gamla då vi köpte dem för att vi skulle kunna få egna ägg på gården. Men tji fick vi! Två månader tog det innan vi fick uppleva det. En dag upptäckte jag att gräset på åkern hade lagt sig på ett ställe...och där låg det! Min sambo trodde jag hade lagt dit ett köpt ägg. Brahmans ägg är så ovala och fint beiga i färgen. Sådana ägg finns inte i affären!