14. aug, 2015

Orpington 20 veckor

Så har då mina Orpington, tre hönor och FYRA tuppar samt Faverolletuppen Isidor och de två Faverollehönorna Johanna & Katarina fyllt 20 veckor. Nu väntar vi spänt på ägg från dessa hönor. Tre av tupparna ska bort. Har börjat studera dem för att kunna ta det beslutet. Populärast bland damerna vinner.

10. aug, 2015

Isidor, vår Faverolletupp

Detta är Isidor, som jag kläckt fram med vår kläckare efter att ha köpt ägg från Hannah. Han är på kortet 19 veckor. Har övat sig på att gala ett bra tag nu och de sista veckorna också på att betäcka hönor. Lyckades riktigt bra i går och verkar välja ut sin "syster" Johanna som är kläckt från samma kull.

7. aug, 2015

Gunnar har flyttat!

Gunnar fick flytta till grannarna i juni månad. Han blev så sugen på att "göra det" med alla hönor, liten som stor så att det blev jobbigt. Nu hoppas jag att han trivs med sina nya hönor.

23. jun, 2015

Utsläpp!

Idag öppnade vi buren så att Sussex och de två blandisarna fick komma ut. Det blev stor nyfikenhet på vad som fanns i buren. Lilltuppen (som är ganska stor nu) var först in i buren. Det blev trångt! Några smånyp blev det, mest från hönorna. Allt gick annars lugnt till.

21. jun, 2015

Nu värper Henrietta!

Ganska exakt 21 veckor "gammal" började Henrietta värpa. Hon värper oftast ett ägg varje dag. Ratar de reden jag ställt i ordning och väljer platsen närmast dörren där hon brukade ligga och trycka tillsammans med Gunnar.