22. sep, 2015

Fem ägg!

Nu värper fem hönor, det är helt klart så, för idag plockade jag in fem fina ägg. Ett var alldeles nyvärpt. Sex hönor kvar som ska börja värpa, nu är vi snart självförsörjande.

8. sep, 2015

Orpington-höna som värper?

Kom hem idag och släppte ut alla hönsen ut i det gröna. En Orpingtonhöna kom ut från hönshuset. Jag gick in för att titta efter ägg. Där fanns två stycken och ett var alldeles varmt. Kanske är det en Orpingtonhöna som värper?

7. sep, 2015

Sorg i hönshuset

I går dog en av våra tuppar :-(
Den blev endast 23 veckor gammal.

Det var en av våra Orpingtontuppar som under förmiddagen verkade trött och mest vilade för sig själv. På kvällen hittade vi honom död i hönsgården. Ledsamt värre! Undrar så vad det beror på?!

Vi har också hittat en del ohyra så hönshuset blev ordentligt städat. Jag har köpt en ångtvätt och använde den vid springor i hönshuset. Nästa helg ska det städas igen och kalkas. Tupparna har loppor i kammen och de ska bort. Jag har skickat efter medel från Lantgården.se

 

5. sep, 2015

Tre ägg om dagen

Nu plockar vi tre ägg varje dag. Tre hönor värper och jag misstänker att de alla är av rasen faverolle. Henrietta, Johanna och Katarina heter de. Johanna och Katarina är nu 23 veckor och Henrietta är 30 veckor.

2. sep, 2015

Nu värper en höna till!

Nu har vi fått en värpande höna till, så nu kan vi plocka 2 ägg/dag nästan varje dag. Vet inte än om det är en Orpington eller Faverollehöna som börjat värpa. Nu väntar vi på de resterande 4 hönorna. Tänk, snart kanske det finns 6 ägg/dag att plocka. Lycka!