Jättevallmo "Royal Wedding"

Det latinska namnet är Papaver orientale. Jättevallmon ska få stora vita sirliga blommor över ett frodigt och attraktivt bladverk. Ja, så beskriver i alla fall Mr.Fothergill's denna perenn som om jag har tur kommer att blomma år efter år. Blomman blir ca 75 cm hög. 

Jag har nu, den 6 juli, små, små plantor som det är dags att plantera om i separata krukor. Eftersom jag är väldigt sen med att så fröerna kan jag inte hålla mig till såråden att plantera ut dem utomhus i maj-juni. Mina kommer nog ut i jorden under september månad. Tror det kommer gå bra ändå.

Tusensköna

Tusenskönan Daisy "Goliath Mixes" blommar från mars- maj. Den blommar först året efter den har såtts så jag får vänta till 2016 innan jag får se mina plantor blomma.

 

Praktvädd "Black Knight"

Praktvädd Black Knight Scabiosa atropurpurea får ljuvliga blommor i mörkt sammetsrött som doftar och attraherar humlor, bin och fjärilar. Passar utmärkt i sommarblomsbuketten. Trivs bäst i en något sparsamt näringsrik, men väldränerad jord. Kan behöva bindas upp. Putsa bort vissna blommor efterhand eller torka fröställningen och använd som eternell.

Ettåring som blir ca 80 cm hög. Den ska sås inomhus i mars - april 0,5 cm djupt i såjord. Vattnas väl och hålls i en temperatur på 20°. Efter den grott ska den placeras ljust och svalt. Den ska sen vänjas gradvis vid utomhusklimatet. Planteras ut med ett avstånd på 20 cm när frostrisken är över. Blommar i juli - september.

Rosenskära

Rosenskäran har grott.

Rosenskära "Sensation Mixed" ska sås inomhus i mars-april i krukor 0,5 cm djupt. Vattna ordentligt och håll en temeratur på 15-20 grader. Håll jorden fuktig. Fröna gror efter 14-21 dagar. Plantera om i större krukor när plantorna är stora nog att hantera. Vänj plantorna gradvis vid utomhusklimatet. Plantera ut dem med ett avstånd på 30 cm när frostrisken är över. Det går också att så utomhus direkt på växtplatsen på våren, men blomningen börjar då senare. Blommar från juni-oktober.