Jag gillar fåglar!

Jag hoppas att jag ska kunna fotofografera några av alla fåglar som kommer till vårt fågelbord och visa upp dem här. Har alltid gillat fåglar, vet inte varför.

 

Senaste nytt på fågelfronten!

8. Jan, 2017

Domherrarna är här

En av de vackraste vinterfåglarna är domherren, tycker jag. Idag satt ett helt gäng i syrenbusken utanför arbetsrummets fönster. Att fotografera fåglar kräver nog mer tålamod och tid än vad jag har just nu. Om jag kommer rusande med kameran blir de livrädda och flyger sin väg. Ska det bli några bilder får jag rigga upp kameran och snällt sitta och vänta på rätt tillfälle. Kanske ta på mig vinterkläderna, ta fram en skön stol och lägga en fårskinnspäls under och sätta en bok eller stickning i handen i väntan på fåglarna? Jag får nog vara beslutsam på att vilja ta en bra fågelbild också :-)

6. Jan, 2017

Nötväckan är här

Varje vinter brukar nötväckan komma på besök för att förse sig med lite godsaker från våra fågelautomater. I morse visade den sig igen.

5. Jan, 2017

Kallt idag!

Jag har varit sen med att sätta upp fågelautomaterna i vinter. Kanske för att det inte varit något vinterväder? Fram till idag har det mest varit mildväder, men idag är det minus 10 grader. Jag kan se att talgoxar och blåmesar hittat tillbaka. I morse såg jag koltrasten. Jag vet att det finns vackra domherrar i närheten. Jag såg dem senast när jag tog en promenad genom ekskogen. Jag har mest solrosfrön i mina matare. En med nötter och en med hampa finns det också. Skatorna sitter på vakt i bakgrunden. De ser och luktar sig till allt som går att äta. Katterna får vara snabba när de får sina godsaker.

19. Jul, 2016

Glada glador

Ja, vi har massor av glador svävande uppe i skyn just nu. Gillar det inte eftersom jag är rädd om hönsen. Annars så är det häftigt att se dem.

9. Jan, 2016

Gulsparvar i mängder

Idag är det mycket snö ute och några minusgrader. Vi har besök av gulsparvar, pilfinkar, talgoxar, blåmesar, koltrast, och en rödhake.

6. Jan, 2016

Nötväckan tillbaka

Idag är det minusgrader och aktiviteten är stor vid fågelbordet. Eller rättare sagt vid fågelmatarna. Jag har hängt upp sju stycken på olika ställen i trädgården. Har fyllt dem med hampafrön, vildfågelblandning och nötter.
Idag har vi besök av en mängd talgoxar och blåmesar. Jag har också sett gulsparvar, nötväcka, talltita, koltrast och pilfink idag.

1. Jun, 2015

Tofsviporna är här

Tofsviporna verkar gilla att vara på grusvägen upp till oss. Man får se upp när man kommer körandes hem från jobbet så ingen blir påkörd.

10. Maj, 2015

Vanlig besökare hos oss

Den mest vanligt förekommande fågeln i vår trädgård är talgoxen. Såg den alldeles nyss sitta på en gren i vårt päronträd och mumsa på ett frö från fågelmataren. Just nu serveras det hampafrön.

9. Maj, 2015

Koltrasten kom på besök

Tidigt i morse såg jag en koltrasthanne i vårt äppelträd. Kan det vara samma som regelbundet besöker oss under den kallare delen av året?