Tomaterna mognar!
Den här sommaren 2017 har inte visat sig från sin bästa sida tycker nog många med mig. Många odlare har nog också gått och hoppats på en skön och solig höst, men det verkar inte bli så heller. Tomaterna har låtit vänta på sig att mogna, men efter att jag stängt till tunnelväxthuset så skördar jag en del nu och tillräckligt för att ställa mig frågan vad jag ska göra med alla tomater. Vi äter dem färska förstås, som de är eller gör en god tomatsallad med vitlök, rödlök och en vinägerdressing med olivolja i. De större tomaterna har jag börjat torka i ugn. Jag halverar dem och lägger dem med snittytan uppåt på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ugnsluckan låter jag vara på glänt och sätter ugnstemperaturen på 150 grader Celscius. Minst 4 timmar låter jag dem vara där. Vid halvtid pickar jag dem med en gaffel för att få dem att dunsta snabbare. Bli bra att ha i grytor och som en ingrediens i sallader senare.