7. jul, 2016

Lite mer har kommit ner i jorden

I dag har jag planterat ut sommarastern. Den fick sin plats i landet som jag nyligen rensat bort två stora korgar med ogräs från. Där har också planterats indiankrasse. Min förhoppning är att det ska växa mer än ogräset. Men, vi får se. Våtarv har en förmåga att växa och är nästan omöjlig att få bort.

I grönsakslandet har jag planterat ut förgrodda morötter, purjolök, gurka och bönor. Alldeles för sent kanske. men, jag hoppas på lite skörd ändå. Jag hade inte tänkt odla så mycket i år, men så blev det alltså inte. Nästa vecka ska jag vara på vårt lantställe. Då ska jag passa på att planera för nästa års odling...så kanske jag är i fas med allt då.

6. jul, 2016

Regnet öser ner...

I dag har det regnat sedan i morse. Strax ska jag plantera om vallmon som väntar på att skolas om. Jag ska också så lite sallatsfrön, så att jag inte blir utan sallat. Vi gör ganska mycket gröna smoothies och då går det åt mycket sallat och spenat. Kanske planterar jag ut gurkan och purjolöken. Ja, jag är sen med allt! Men förhoppningsvis blir det en bra höst.

29. dec, 2015

Planterat tulpanlökar

Det är inte varje år man kan plantera tulpanlökar i december. Men i år är decembervädret milt. Vi har haft tempreraturer på upp till 10 plusgrader. Jag planterade 5 Tulipa "Daytona" som är en vit, nästan lite frostig blomma. Den har fransiga kanter. Hoppas nu att rådjuren låter den vara ifred.