7. aug, 2016

Jordgubbslandet har tittat fram igen

🙂

Jag följde Sara Bäckmos råd att klippa ned jordgubbsplantorna och plötsligt upptäckte jag att det fanns ett jordgubbsland igen. Mycket smidigt sätt att rensa och få bort alla långa revor som jordgubbsplantan skickar ut.

6. aug, 2016

Ogräs, ogräs, ogräs!

Oj, vad det växer! Ogräset breder ut sig och mitt jordgubbsland syns inte mer så dagens uppgift blir att hitta det igen och, efter att ha lyssnat och tittat på ett videoklipp på Youtube där Sara Bäckmo visar att man kan klippa ned jordgubbsplantorna, ska jag göra detsamma.

19. jul, 2016

Ner i jorden!

Så har alla rödbetsplantor kommit ner i jorden. Så skönt!
Jag har också satt ner några morotsplantor, men det tröttnade jag på efter ett tag. Så små och taniga och så många! Blev trött! Och ogräset håller på att ta över landet med lök och morötter. Så en hel del rens blev det och sen satte jag mig och ...stickade. Det var jag värd!

 

18. jul, 2016

Mjölksyrad squash

Jag har aldrig provat på att tillverka mjölksyrade grönsaker tidigare, men någon gång ska vara den första. Efter att ha läst Annelies Schönecks bok "Mjölksyrejäsning av grönsaker" så gjorde jag mitt första försök idag. Jag har gott om squash, och mer kommer det att bli. Hoppas jag kommer att lyckas. Att äta mjölksyrade grönsaker ska vara bra för tarmfloran och jag tror jag kommer gilla att äta det.

Efter lunch var jag ute och planterade förgrodda plantor av rödbeta och spenat. Det regnade lite till och från. Perfekt väder för plantering!

17. jul, 2016

Klipp, klipp...

I dag har jag ägnat åtskilliga timmar åt att klippa gräs med en gräsklippare som har uppsamlare. Gräsklippet har jag dels lagt vid mina tomatplantor och dels på ett område som ska användas för alla rödbetsplantor som väntar på att komma ner i jorden. Ja, jag vet...jag är fruktansvärt sen...men jag tror det fixar sig ändå.