1. sep, 2016

Usch för grisar!

Ja, säg den lycka som varar för evigt! Tror ni inte att ett vildsvin tagits sig in bland mina nyplanterade plantor och bökat runt bland romansallaten!! Man blir trött!!

Och ute på fältet går en skabbräv...så hönsen får snällt stanna inne.

24. aug, 2016

Jag sår och sår...

I går sådde jag vintersallat, spenat, portlak och sallat. Det är så härligt att kunna förlänga säsongen så här. Vi har jättefin sallat och vår favorit just nu är romansalladen. Mums! 

Jag har också planterat ut plantor av grön- och svartkål. Nya romansallatplantor har också planterats ut. Efter att jag började med täckodling och bokashi har jag börjat få en mycket bra jord att arbeta i. Att dra upp ogräs är (nästan) rena nöjet.

14. aug, 2016

Bokashi

Efter att jag fått ett tips från en tidigare kollega har jag nu börjat att kompostera med bokashi. Idag tömde jag behållaren på vätska som ska få bli näring till alla mina krukväxter och chiliplantor. Kanske också till blåregnet som jag hoppas ska växa till sig kring den nya portalen. Jag har grävt ned det färdigkomposterade ute i trädgårdslandet. Jag förbereder för att få bra jord att odla i till hösten och våren.

8. aug, 2016

Skördetid

Idag har jag skördat squash. Vi har tre olika sorter; Genovese, Polka och Musselsquash. Den sistnämnda grillade vi i kväll och jag kan berätta att den smakade mycket gott. Lite söt i smaken. De största squashen, som har fått växa alldeles för länge i landet, har jag gett till hönsen. De gillar att äta squash som tur är. Jag har också tänkt att fermentera lite squash. Vi ska bara smaka på första provomgången för att se om den smakar bra. Jag får skriva och berätta om det senare.

7. aug, 2016

Gul lök

Nu är den gula löken skördad.   Den ligger nu utplacerad ovanpå det ansade jordgubbslandet för att torka. Det ska den få göra i någon vecka eller två. Därefter kommer den placeras i rumstemperatur och lite luftigt. Jag hoppas att skörden kommer att räcka för hela vår årsförbrukning.