2. okt, 2016

Här kommer Peter Palsternack

Ticke Tack, Ticke Tack här kommer Peter Palsternack...
I dag drog jag upp min andra odlade palsternacka. Vilken lycka! Jag har provat att odla palsternacka under flera år tidigare, men alltid misslyckats trots att det påstås att det ska vara så lättodlat. Men här är den nu, min palsternacka. 🙂 Jag kom osökt att tänka på Lennart Hellsings låt om Peter Palsternack. Den sjöng jag som barn när jag gick på lekis. Lennart Hellsing har en plats i mitt hjärta. I hans texter fick jag inspiration och utvecklade mitt språkliga medvetende som barn. Ingen kan (kunde) rimma som han.

20. sep, 2016

Så här blev det!

Här har jag lagt på vissna blommor och hönsavfall. Vartefter jag klipper gräs och rensar ogräs kommer jag fylla på med mer. Överst ska det bli ett jordlager och till våren hoppas jag på ett bra potatisland.

20. sep, 2016

Nytt potatisland på gång!

I går påbörjade jag mitt nya land genom att gräva kanterna på landet. Hönsen var som vanligt glada när jag grävde och sprang runt fötterna på mig. Marken är ganska hård så det känns skönt att det räcker med att kantgräva.

I dag har jag lagt ett lager med tidningar över marken som ska bli mitt nya potatisland nästa år. Jag avslutade med att hälla ut allt jag sparat från hönshuset när jag städat bort spån och hönsskit. Ett tungt jobb som ändå kändes bra. Hönsen blev förstås ännu ivrigare att sprätta och picka i det jag hällde ut. Men, när jag avslutade arbetet med att vattna över det hela med trädgårdsslangen så gick de till nya äventyr.

16. sep, 2016

Jag sår och sår

Idag sådde jag fler fröer. Det blev sådd av vintersallat, spenat (två sorter), persilja, dill, portlak, rädisor och palsternacka. I går planterade jag småplantor av spenat, portlak och vintersallat. Jag planterade det mesta i en pallkrage och sen la jag två kompostgaller över. Jag har inte kommit på det själv! Inspirerad av Sara Frostmo, som vanligt 🙂 Det blev i alla fall bra. Varken katter eller höns kan komma åt mina nya planteringar. 

4. sep, 2016

Solros

Många frön sådde jag och en blev det. Tror fåglarna åt upp mina fröer. Denna är i alla fall väldans grann och jag är glad för den. Idag har jag rensat ogräs i blomsterlanden. OCH...klippt gräs för att senare placera i blomsterlanden. Hoppas på bra tillväxt och en bra jord nu. Jag har mest ägnat mig åt min köksträdgård (eftersom hönsen finns på den sidan av huset) men idag blev det en stund på framsidan. Ett dåligt samvete som gnagt länge.